Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Gál Ildikó @ 2012. május 1. - 22:36 :: 20150 megtekintés :: 0 hozzászólás :: Biológia, Ökoiskola


2012. március 28-án az önkormányzat által szervezett Természetismeret Csapatversenyen indult egy csapatunk a 6. z-ből (Langer Pálma, Vidriczki Petra, Jassó Nóra, Posztós Katinka), 10. helyezést értek el. A verseny fő témája a Duna és közvetlen környezete volt. Felkészítő tanáruk Szerencsy Nóra volt.

 

2012.  március 30-án egy csapat diák indult az önkormányzat által meghirdetett Föld Napja Pályázaton, a Kőérberki séta szekcióban.

Ők: Kató Réka, Csákvári Anna és Galambos Zsanett. Egy feladatlap segítségével helyszíni tanulmányt végeztek a Kőérberki-tórendszernél. Felkészítő tanáruk Szerencsy Nóra volt. Pályázatukkal II. helyezést értek el.

 

Az Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel foglalkozó Teleki-virág Vetélkedőn iskolánk 6 csapata is indult. Név szerint: Gerse Fanni és Fehér Barbara (11.a), Szabó Tünde és Zsolnai Gabriella (9.a), Deák Jessica és Poremba Vivien (10.a), Maricza Péter és Kozma Atilla (10.a), Cserháti Lilla és Béldi Júlia (10. a), Kovács Eszter és Galambos Zsanett (8.a).

A versenyt a szovátai Teleki Oktatási Központ, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára és a Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület szervezte.

Az első fordulóban a diákok által írt 12 oldalas dolgozatot bírálták el, melynek témakörei vagy kultúrtörténeti vonatkozásúak voltak, vagy környezetvédelmi problémákkal foglalkoztak (Verespatak, bányászati kérdések, tiszai ciánszennyezés). Valós helyzetértékelések és megtörtént események mentén tekinthettek bele a fiatalok a környezetszennyezés összetett problémakörébe és a fenntarthatóságért való küzdelembe, mely falvakat, városokat, ivóvízkészleteket és egész folyami ökoszisztémákat érint.

A második fordulót április 5-én Szegeden rendezték meg, ahová négy csapatunk jutott tovább. Itt Kovács Eszter és Galambos Zsanett  a 21. helyet szerezték meg, felkészítő tanáruk Szerencsy Nóra volt. Másik két csapatunk az élmezőnyben végzett: 
Zsolnai Gabriella és Szabó Tünde (9.a) a 4. helyen,
Fehér Barbara és Gerse Fanni (11.a) a 3. helyen
végeztek.
Felkészítő tanáruk Gál Ildikó volt.

E két csapat jutalma egy 1 hetes nyári táborozás a terepgyakorlatainkon megszeretett CSEMETE Egyesület bugaci erdei iskolájában.

Ezen kívül Fehér Barbara és Gerse Fanni nyereménye még egy öt napos erdélyi utazás volt 2012. április 17-21 között, ahol erdélyi középiskolásokkal együtt ismerkedtek tovább Sóvidék kulturális és természeti értékeivel. A terepgyakorlaton készült fotók a galériában megtekinthetők.

 

2012 április 23-24: A 7. "Rigó Énekeljen!" Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny döntőjében veszünk részt Nyíregyházán egy csapattal, ők a Molekulák, név szerint: Kovács Eszter, Galambos Zsanett, Csákvári Anna és Kató Réka a 8. a osztályból.

A fiú csapat (Galambtojás tojók) Darvas Olivér, Kovács Barnabás, Kovács Bence, Nedvig Tamás egyetlen ponttal maradtak le, és ezzel országos 5. helyezést értek el az elődöntő  negyedik fordulójának végén. Felkészítő tanár: Szerencsy Nóra.

2012. április 23-24-én a nyíregyházán rendezett döntőben a Molekulák csapat Kárpát-medencei II. helyezést ért el. 

 

2011 őszén iskolánkból 4 négyfős csapat indult az egész tanévet átfogó Süni Országos Csapatvetélkedőn az 5.z osztályból és 5  négyfős csapat a Vadon Országos Csapatvetélkedőn a 6.z osztályból.

A Göncöl Alapítvány a Süni Egyesülettel és az Újpesti Pedagógiai Szolgáltató Központtal (ÚPSzK) együttműködésben 2005-óta rendezi meg vetélkedőjét. Idén indult először a 6-7. évfolyamok számára a Vadon vetélkedő. Mindkét verseny alapvetően ökológiai témákkal foglalkozik, a Süni és a Vadon magazinok segítségével kell a 3 forduló feladatlapjait kitölteni, valamint könyvtári és internetes kutatásra bíztatja a diákokat, a  versenyben kalandra, felfedezőútra, búvárkodásra, kísérletezésre, gyűjtőmunkára, a társakkal való izgalmas együttgondolkodásra hívják a gyerekeket és segítő tanáraikat a szervezők.

 A második fordulóba 4 csapat jutott tovább a 6. osztályból. Ők: A”Guten Tag” csapat: Barakovics Dominik, Fazekas Mátyás, Nyikos Károly, Szabó Gergő.

A „Musztángok” csapat: Klung Bernadett, Magyar Sára, Némethy Enikő, Vidriczki Petra.

A „Papaja” csapat: Bognár Renáta, Pálos Lea, Gintner Vivien, Kennedy Anna.

A „Flóra & Fauna” csapat: Marián Kinga, Posztós Katinka, Bogácsi Dániel, Budavári Orsolya.

Felkészítő tanáruk: Szerencsy Nóra.

 

                                                                           Készítették: Gál Ildikó és Szerencsy Nóra

                                                                                                       2012 április 25.

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés