Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Gál Ildikó @ 2010. május 6. - 12:06 :: 31143 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk, Biológia

        Vörös vércse lesen!

 

Szombaton 3 órakor találkoztunk a tanárnővel illetve a többiekkel a Kossuth téren. Mi kicsit elkéstünk és mire odaértünk, már a vércse szakértő bácsi (Morandini Pál) is ott volt. A Parlamenthez mentünk és távcsővel figyeltük, hátha meglátunk egy vércsét.

Nem is kellett sok idő, mire láttunk egyet berepülni a fészkébe. Én sajnos nem láttam, mert későn szóltak =). A Parlament kupolájának egyik oszlopán volt egy kis nyílás, oda repült be. De találtunk fészket az egyik szobron is, Bethlen Gáborén!!


Egy kis idő múlva átsétáltunk oldalra, ahol további vércséket figyelhettünk meg. Az egyik vércse pont táplálékot hozott a párjának, aki elvette tőle és elkezdett enni. Amíg ő evett, a hím rárepült és párosodni kezdtek… (számomra nem tűnt hosszúnak, de a madarász szerint nem nagyon fordul elő, hogy ilyen hosszan párosulnak). Aztán kicsit arrébb sétáltunk, de én ott már nem láttam további vércséket. A kirándulás kb. 1-1,5 óra lehetett, ez alatt sok érdekességet tudtunk meg a vércsék táplálkozásáról, fészkelési szokásairól, repüléséről stb. amiket a saját szemünkkel is megfigyelhettünk. Köszönjük a tanárnőnek a sok érdekes kirándulást és persze a madarász bácsinak is. :))

Egy diák a 9/B-ből

 
Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés