Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Administrator Account @ 2013. április 9. - 9:48 :: 32306 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk, Biológia

Március 23-án szombaton Hetzl Andrea tanárnővel elmentünk megnézni a Dél-pesti Szennyvíztisztító telepet. Reggel kilenckor volt a találkozó az Etele-téren a 103-as busz megállójánál, de aki autóval akart menni, annak kicsit később 10 órakor kellett a szennyvíztisztító bejáratánál állni.
Mikor megérkeztünk, egy vezetővel és pár másik csoporttal elindultunk bejárni a telepet. Első állomásunk a telep hátsó részében volt. Bementünk a fedett előmechanikai tisztítóba. Itt megfigyelhettük a szennyvíztisztítás első lépéseit. A már nagyobb szennyeződésektől megtisztított víz alig 1 méterre zubogott a lábunk alatt…
Ezután továbbhaladtunk az üvegházakhoz. A kinti hidegből bementünk a fülledt levegőjű házba, ahol a víz ismét alattunk folyt el. A növények szabályos sorokban helyezkedtek el, a gyökereik 0,5-1,5 m mélyen lenyúltak a vízbe, amivel tovább tisztították azt.
Következő állomásunk egy utóülepítő medence volt, aminek legmélyebb pontja 5-6 méteres. Itt a víz alján felgyülemlett iszapot választják le.
Az utolsó helyszín az iszaprothasztóknál volt. Ezek óriási tartályok, amelyekbe a leválasztott iszapot rothasztják. Kétféle tartály van, az egyikben 37, a másikban 55 °C-on rothasztanak.
Eközben a megtisztított szennyvíz egy fertőtlenítő UV-berendezésen keresztülhaladva a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba folyik.
A hideg ellenére jól éreztük magunkat és most már azt is tudjuk, hogyan tisztul a szennyvíz.


Székely Flóra és Szabó Adél 8.b

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés