Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Bethlen Admin @ 2008. február 22. - 19:08 :: 12873 megtekintés :: Biológia

Egy borús februári délután a 9. évfolyamosok lelkes részvételével (18 diák) moziba mentünk, hogy a vészjóslóan hangzó Az utolsó óra című filmet megnézzük. A dolog apropóját az adta, hogy a biológia tananyag e félévben a környezetvédelem… no meg azt olvastuk, hogy e film producere és narrátora Leonardo Dicaprio, aki hirtelen ökoaktivistává vált, és szépen formált arcát és ismertségét végre egy jó ügy érdekében használja fel… Hát kíváncsiak voltunk, mi sül ki ebből…

Álljon itt néhány vélemény és ajánlás a szemtanú 9-edikesektől:

Az utolsó óra című filmben olyan dolgokat tártak a szemünk elé, amik a mindennapi életünk során is jelen vannak, mégsem veszünk róluk tudomást. A film készítői csokorba gyűjtötték a globális problémákat és 2 órában nem csak ismertették őket, de a megoldást is elénk vetítették, hogy mindenki egyénileg tudjon változtatni. Szó esett a vizek és a levegő szennyezéséről, a túlzott széndioxid kibocsájtásról, a túlnépesedésről és hasonló, az egész emberiséget érintő gondokról. Hasonló természetfilmekkel ellentétben, itt nemcsak a néző nyakába szakadtak a sokkoló tények, hanem a reményt is felcsillantották. Részletesen beszéltek a megoldásokról. Tanulságos és elgondolkodtató film. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne részt venni egy kis "passzív" természetvédelemben.”

„Nekem nagyon tetszett a film. Eléggé elgondolkodtató volt számomra, mert ha kihal az emberiség, attól még a Föld előbb-utóbb regenerálni fogja saját magát… Az ember egy önpusztító faj. Nagyon jó ötlet szerintem a napkollektorok, a szélmalmok és egyéb megújuló energiaforrások használata (20-30 év múlva úgyis elfogynak a készleteink…)”

„Szerintem a film nagyon jó volt, de egyszerűen rémisztő volt azt látni, hogy mennyire nagy bajban van a Föld és hogy mennyire nem vigyázunk arra a helyre, ahol élünk. Remélem, hogy még sokan megnézték rajtunk kívül ezt a filmet, és rádöbbentek arra, hogy mennyi mindent tehetnek azért, hogy ez a bolygó „életben maradjon”. Hisz ha nem vigyázunk rá, akkor ennek unokáink, gyermekeink isszák meg a levét, hisz természet mindig lesz, csak nem mindegy, hogy majd ugyanolyan jól fog-e „működni”, mint most. A film már csak azért is jó volt, mert Leonardo Dicaprio rendezte… :)”

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés