Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Administrator Account @ 2011. május 4. - 8:55 :: 14221 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk
Az idén 4 napot töltöttünk a gyerekekkel Párizsban. Habár a kiutazás nem volt zökkenőmentes és hullafáradtan érkeztünk meg, este 9 órára, a jól bevált szálláshelyünkre, előttünk volt még az éjszaka, úgyhogy egy kis pihenő után el is indultunk a Montmartre-a. Rengeteg ember, mindenhol szórakozó, sétáló embertömegek.
Másnap Orsay múzeum, ahol megcsodáltuk az impresszionistákat, utána piknik az Eiffel torony tövében: baguette, sajt, pici finom borocska. Majd az Eiffel torony bevétele, természetesen gyalog a második szintig. Onnan lifttel a 3. szint. És az a hihetetlen látvány! Este csiga, kagyló és egyéb izgalmas dolgok evése egy közeli, hangulatos étteremben. Természetesen a szabadban, mert gyakorlatilag nyár volt. Vacsi után nagy séta a Bastille és környékén. Vidámság, viccelődés, jó hangulat, aranyos gyerekek. Mi kell még?
Semmiképp nem szeretném kihagyni, hogy a gyerekek nagyon színvonalas kiselőadásokat tartottak a nevezetességekből, amiket érdeklődve hallgattunk mindig végig.
Hétfőn a Concorde tér, Louvre, majd ebéd a Pompidou központ hangulatos környékén. Ezután bevetettük magunkat a Modern művészetek múzeumába és eltöltöttük a délutánt mutatványosok bámulásával. Itt mindig annyi izgalmas dolog történik. Csak ott kell lenni. Este ismét hangulatos vacsora a Latin negyedben. Itt volt egy „petit malheur”, mert a hagymaleves savanyú volt, de remélem nem ez az élmény lesz meghatározó .
Keddre sajnos elromlott az idő, de ez minket nem akadályozott semmiben. Délelőtt a Défense, majd délután a Notre-Dame és környéke. Majd fakultatív programként Napóleon sírja, az Invalidusokban. De ekkor jött el az önállóság ideje is, úgyhogy mindenki kapott szabadidőt és azzal tölthette, amivel akarta. Ekkorra már megtanulják, hogyan kell közlekedni a városban. Este a Diadalív, a Grand Palais és természetesen séta a Champs-Élysée-n. Hát ennyi! Hamar eltelik!
Szerdán hazaindulás! Még egy kis ajándék, újság, nassivásárlás és ismét zötyögünk az RER-en (HÉV) a reptér felé.
Már csak egy évet kell várni, hogy újra ott legyünk!!!
Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés