Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Administrator Account @ 2011. május 16. - 12:41 :: 14255 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk

Ápr. 18-19-én EU-s témanapokat tartott az alsó tagozat. 18-án, hétfőn az ünnepélyes megnyitó után az első osztályosok Nagy-Britanniát mutatták be. Már a folyosón sétálva úgy éreztük magunkat, mintha a középkori London utcáin járnánk a szebbnél szebb rajzok láttán. A kis elsősök nagyon ügyesen és lelkesen mutatták be 5 helyszínen Angliát és az ottani életet és szokásokat. Részt vehettünk városnézésen, teázáson, nyomozáson, megismerkedtünk tündérekkel és koboldokkal is. Nagyon élveztük a szigetországi utazást. Ezután a harmadikosok hívták meg a többieket egy olasz körútra. A megnyitó után 3 helyszínen ismertük meg az olaszok hírek alakjait a Panoptikumban (cézár, Néró, Rómeó és Júlia stb) a Művészeteket: zene, festészet, szobrászat és híres városokból is ízelítőt kaptunk. Adtunk a kulináris élvezeteknek is a Trattóriában. Megkóstoltuk az olasz tésztát, pizzát, sajtot, tiramisut, kávét és fagyit.
Ezt a napot egy velencei divatbemutatóval és az olasz Tarantella tánccal zártuk. Délután folytatódott a nap pólófestéssel. A szép napsütésben az udvaron festették a gyerekek saját pólójukra a számukra legmegfelelőbb mintát. Ez a program is emlékezetes volt, 19-én, kedden a másodikosok révén Franciaországba repültünk és Párizsban a művésznegyedben arcképet készítettek rólunk, mi is festhettünk, fotózkodhattunk. Francia reggelin vettünk részt majd betértünk egy Casinóba, ahol különféle játékokba kóstolhattunk bele (kártya, rulett).
Az udvariasan benevezhettünk a Tur de France kerékpár és rollerversenyre is.
A zárás az Aulában volt egy bohókás divatbemutató megtekintésével és az elmaradhatatlan francia tánccal: a Kánnal. Jól szórakoztunk.
Rövid szünet után a negyedik osztály következett. Ők Magyarországot mutatták be. Egy helyszínen a magyar hungarikumokkal ismerkedtünk meg (sport, építészet, népviselet, stb). Másik terem a játékterem volt, ahol kártyáhattunk, gombfocizhattunk és bűvös kockázhattunk. Az aulában kóstolhattunk szalámis falatkákat és mákos gubát is. Végül a negyedikesek Palotás táncával zárult a magyar program és a délelőtt. Jól éreztük magunkat.
A témanapok Varga Miklós: Vén Európa című számának közös éneklésével zárult. Azt hiszem, mindenki számára emlékezetes lesz ez a 2 nap és később is szívesen gondol majd vissza az eseményekre.
Délután azért még maradt 2 program. Táncházat rendeztünk az európai népek táncaiból és egy kis uzsonnával is megvendégeltük a gyerekeket.

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés