Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Administrator Account @ 2016. június 13. - 11:39 :: 9107 megtekintés :: Bethlen (Általános), Bethlen (Gimnázium), Általános információk
A hagyományos év végi Sportnapon az V.-XI. osztályosok vettek részt.

Célunk volt, hogy minden gyerek megtalálhassa a számára testhezálló próbákat, csapatszellemet építsünk és jó hangulatban töltsünk el egy délelőttöt. Egyben jó alkalom arra is, hogy a gyerekek és tanáraik nem a hagyományos tantárgyi keretek közt találkozzanak egymással, lehetőséget biztosítva így egymás jobb megismerésére, megértésére.

Számháborúval kezdtünk, melyben két nagy csapatra osztottuk az összes évfolyamot Minden "a" a "b" osztályok ellen küzdött. Jó néhány tanár is részt vett a küzdelemben. A "pincétől a padlásig" csatáztak egymás ellen a pirosak és a kékek. A tanárok leolvasásáért és néhány előre elrejtett tesis thera band szalag megtalálásáért extra pontot lehetett szerezni.Az egy órán át tartó küzdelemben végül a pirosak nyertek, nagyjából egy hajszállal.

Ezt követte a 25 állomásos évfolyamok közti pontgyűjtés, mely egyben egyéni versenylehetőséget is nyújtott a diákoknak. Minden állomáson egy tanár kolléga mérte föl különböző kondicionális és koordinációs feladatok által a gyerekek tudását. A "szembekötős csapat-tájékozódás"-tól, a "plank helyzetben tartás"-on keresztül a "roller szlalom versenyig" igazán érdekes feladatokkal kellett megküzdeniük a gyerekeknek.


A vártnál jóval nagyobb lelkesedéssel, versenyszellemmel vettek részt a gyerekek.

Ezen felbuzdulva jövőre még nagyobb volumenű Sportnapot merünk álmodni :-)


Köszönjük a kollégák lelkes segítségét, részvételét.

Hajrá Bethlen!

Ági néni és Györgyi néni