Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Krupanicsné Nagy Katalin @ 2009. november 7. - 20:40 :: 11426 megtekintés :: Német

Német-magyar cserediákprogram 2009

 

Idén októberben Hamburgból érkeztek német diákok az iskolánkba. Hogy mi minden történt ez alatt a kilenc nap alatt, amíg vendégül láthattuk őket, azt Koller Dorina (11. a) meséli el.

„Izgatottan vártuk a német diákokat a késő esti órán a reptéren.Rengeteg kérdés volt bennünk. Milyen programok lesznek? Vajon milyen lesz a cserepartnerünk? Lassan megérkeztek, és mindenre választ kaptunk.

Első nap a német diákok várost néztek, míg mi az iskolában voltunk.  Igen hamar nagyon összetartó csapattá kovácsolódtunk. Délutánonként sok német-magyar diák találkozott a belvárosban, és külön programokat is szerveztünk. Hétvégén az iskola szervezésével elutaztunk Szerbiába, ahol szerb, illetve magyar családoknál laktunk. Első nap a zsombori gimnáziumban komoly munka kezdődött. Utazásunk célja az volt, hogy mind többet tudjunk meg a gazdasági világválságról. Ezzel kapcsolatban oldottunk meg érdekes feladatokat, rajzoltunk karikatúrákat, plakátokat, szituálciókat játszottunk. Szerbiából nem szívesen jöttünk haza, mert a nemzetközi diáktársaság hamar összebarátkozott a munka során.
Utolsó budapesti napjukon a németek igazán otthon érezhették magukat, ugyanis iskolánkban akkor került megrendezésre az Oktoberfest. Tánccal, kolbásszal és (alkoholmentes)sörrel, természetesen.
 
Idén vettem második alkalommal részt a német-magyar csereprogramban, és sok új barátot szereztem, rengeteg élménnyel gazdagodtam.Sokat fejlődött a nyelvtudásunk is a programnak és a német diákok segítőkészségének köszönhetően. Jövőre is fogadok diákot, és szívesen részt veszek a programon.“
Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés