Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Bethlen Admin @ 2008. június 9. - 1:57 :: 12151 megtekintés :: Német

A jól sikerült bécsi karácsonyi vásár kirándulásunkat most június 7-én egy újabb követte. Az ötletet az adta, hogy két osztályban is tanultunk az osztrák fővárosról. Elhatároztuk, hogy élőben is megtekintjük az olvasmányban említett nevezetességeket.

47 fővel és egy kényelmes bérelt busszal korán reggel indultunk útnak. A nap igen kellemesen telt, mivel Bécsben ragyogó napsütés fogadta csoportunkat, így a betervezett látnivalókat hiánytalanul meg tudtuk nézni. Ezek közül a legfontosabbak voltak: Belvedere, Schönbrunn- kastély és parkja, Hofburg, Stephansdom, Graben, Votivkirche (Fogadalmi templom), Parlament, valamint a Kärtnerstraße.

Délután a szabadidőt a Mariahilferstraße-n töltöttük. Itt mindenki kedvére nézelődhetett, vásárolhatott, néhányan hangulatos kis kávézókba is beültek, kinek-kinek ahogy a pénztárcája ezt megengedte. Dörnyei Marika néni sok érdekeset mesélt a nevezetességekről.

Hazafelé megálltunk még a Hundertwasser házaknál is, s megcsodáltuk a különleges épületeket, majd utunkat Budapest felé vettük. A buszban vetélkedőt tartottunk a látott nevezetességekről. A jó válaszokat nagy örömmel jutalmaztuk. Minden jó választ apró ajándékokkal jutalmaztunk, valamint minden résztvevő még egy kis meglepetés csomagocskát is kapott. Így az útról senkinek sem kellett üres kézzel hazatérni.

A bécsi kirándulás jó hangulatban telt és sok szép élményt adott. A mellékelt képekkel utólag is felidézhetjük a látottakat. Mindenki nagyon jól érezte magát!

Köszönet a három kísérő tanárnak is (Dr. Dörnyei Lászlóné, Bánné Gáspár Mária, Kőszegi Judit), hogy a szombati napjukat velünk töltötték!

Nyírő Zoltánné
szervező tanár

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés