Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium
Bethlen - Általános Iskola Bethlen - Gimnázium Bethlen - Keveháza utcai telephely Bethlen - Kincskereső tagiskola
Tanáraink
Közzétételi lista
Ökoiskola

Andromeda Travel

Vida Fitness


Hírek
Szerző: Bánáti István @ 2012. január 24. - 10:49 :: 11052 megtekintés :: Érettségi és továbbtanulás

Tisztelt Intézményvezető!
Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét a 2012-es felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatban 2012. január 20-án megjelent tájékoztatásra, amely számos, a jelentkezést érintő információt tartalmaz. A tájékoztatás a 2011. december 15-én megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztatók olyan kiegészítője, amelyet az Országgyűlés által 2011. december 23-án elfogadott, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény tett indokolttá.
A tájékoztatás bemutatja az új hallgatói finanszírozási rendet, az állami ösztöndíjjal, az állami részösztöndíjjal támogatott, valamint az önköltséges képzést; ismerteti a hallgatói szerződés főbb tartalmi elemeit; valamint felsőoktatási intézményenként tartalmazza a 2012 szeptemberében induló önköltséges alap-, egységes, osztatlan- és mesterképzések, továbbá felsőfokú szakképzések félévente fizetendő önköltség-összegeit.
A tájékoztatás tartalmazza továbbá a felsőoktatásba 2012-ben felvehető, államilag támogatott létszámkeret intézmények közötti elosztását.
Mindezek a felvételi döntést befolyásolható tényezők, ezért kérjük, hogy a tájékoztatást juttassa el a felvételiző diákoknak, érettségiztető osztályfőnököknek, pedagógusoknak és a szülőknek, ezzel is segítve az információk megfelelő áramlását a jelentkezők felé.
A tájékoztatást teljes terjedelemben a www.felvi.hu oldalon az alábbi linken érheti el:
http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/tajekoztatas_felveteli_eljaras

A tájékoztatás nem azonos a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadványnak Hivatalos kiegészítésével. A Hivatalos kiegészítés várhatóan 2012. január 31-én fog megjelenni elektronikus formában a www.kormany.hu, a www.oh.gov.hu, valamint a www.felvi.hu honlapokon, amelyről szintén értesítjük Önt. A Hivatalos kiegészítés a tájékoztatáshoz képest még több, a jelentkezéshez szükséges információt fog tartalmazni.
Tisztelettel:
Dr. Princzinger Péter elnök
Oktatási Hivatal

Tisztelt Intézményvezető!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy megjelent a 2012. szeptemberben induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos Kiegészítése.
A Hivatalos Kiegészítés keretében új meghirdetések jelentek meg, számos jelentkezési lehetőség megszűnt, valamint a Felsőoktatási felvételi tájékoztató szövegébe beépült a 2012. január 20-án megjelent finanszírozással, képzésenkénti önköltségekkel és államilag támogatott létszámokkal kapcsolatos tájékoztatás is, ezért kiemelten fontos, hogy minden jelentkező megismerje a kiegészítés tartalmát.
A www.felvi.hu oldal Egyetemek, főiskolák menüpontja, illetve Szakkeresője tartalmaz minden, a Hivatalos Kiegészítés tartalmával aktualizált meghirdetést! Kérjük, hogy a jelentkezés benyújtása előtt ellenőrizze, hogy a megjelölni kívánt szak megtalálható-e a felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu oldalon. A 2012. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag olyan képzésre nyújtható be jelentkezés, amely a Felvi.hu honlapon a Hivatalos Kiegészítést követően is megtalálható.
A Hivatalos Kiegészítés a jelentkezést nagymértékben befolyásoló változásokat tartalmaz, ezért kérjük, hogy ezt a levelet juttassa el a felsőoktatási jelentkezésben érintett diákoknak, érettségiztető osztályfőnököknek, pedagógusoknak és a szülőknek, ezzel is segítve az információk megfelelő áramlását a jelentkezők felé.
Teendők azok számára, akik már benyújtották jelentkezésüket a december-januári időszakban, és érintik őket a változások:
•    Az a jelentkező, aki elektronikusan nyújtotta be jelentkezését, módosíthatja azt az e-felvételi felületén. Az elektronikusan jelentkezők külön értesítést kapnak az őket érintő változásokról, és teendőikről.
•    Amennyiben a jelentkező hagyományos "papír alapú" felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon nyújtotta be jelentkezését, de a Hivatalos Kiegészítéssel a megjelölt képzés törlésre került, úgy a jelentkezőnek nem kell újabb jelentkezési lapot kitöltenie. A www.felvi.hu oldal Kérvénytár menüpontjából letölthető, vagy az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán beszerezhető "Kérelem jelentkezés módosítására" c. űrlapot kell kitöltve, aláírva elküldenie az Oktatási Hivatal postacímére (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).
A felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtásának határideje: 2012. február 15.
Tisztelettel:
Dr. Princzinger Péter
elnök
Oktatási Hivatal

 

Biológia Ének Fizika Földrajz
Kémia Matematika Történelem Irodalom
Angol Német Francia Informatika
Testnevelés Társadalomismeret

Elektronikus ellenőrzőkönyv

1. évfolyam 2. évfolyam 3. évfolyam 4. évfolyam
5. évfolyam 6. évfolyam 7. évfolyam 8. évfolyam
9. évfolyam 10. évfolyam 11. évfolyam 12. évfolyam

Ökoiskola

Felvételi információs központ

Iskolai étkezés

Képajánló
IMG_1963
SAM_1825
IMG_6419